top of page
Search

Valter Trail Sarajevo: Prvi trail u čast Kathrine Switzer


Valter Trail se održava 07.03.2020. godine u Sarajevu, a organizuje ga Planinarsko društvo Skakavac u čast Katherine Switzer.


Kathrine Switzer je prva žena koja se službeno takmičila na Bostonskom maratonu davne 1967. godine. Ona je hrabro i ustrajno izdržala opstrukcije kojima ju je jedan od direktora utrke želio zaustaviti i izbaciti sa utrke. Kathrine je simbol otpora, ona je Valter trčanja i jednakosti žena u sportu, i upravo zbog toga se utrka zove: Valter Trail u čast Kathrine Switzer.


Staza Valter Traila je kružna, dužine 16 km sa visinskom razlikom od 710 metara. Start utrke je u Dječijem odmaralištu Crvenog križa Kantona Sarajevo u Vogošći, odakle se trči na brdo Motka i kružnom stazom vraća nazad. Za trkače je obezbijeđeno osvježenje, hrana i izuzetno koristan sadržaj startnog paketa, a svi zainteresovani se mogu prijaviti do 20.02.2020. putem linka: http://bit.ly/Valtertrail


Budući da je ekipa PD Skakavac poznata po dobrom druženju, nakon utrke će biti organizovan party na kojem će nastupiti četiri DJ-a.


Planinarsko društvo Skakavac vrijedno radi na promociji brdskog trčanja, te zahvaljujući zajedničkim treninzima koji se održavaju gotovo svaki vikend, privlači sve veći broj trail trkača. Sve aktivnosti koje provodi Planinarsko društvo Skakavac pokazuju da se radi o udruženju koje je prepoznatljivo u segmentu promocije i provođenja aktivnosti u prirodi, pri čemu se vodi računa i o očuvanju okoline i uključivanju mladih. Za 2020. godinu pripremljeno je puno aktivnosti, a najznačajnija je Skakavac Trail utrka, koja će se ove godine realizirati po četvrti put.

Pozivamo vas da se pridružite Valter Trailu i da zajedno kažemo ne predrasudama.



Više informacija o Planinarskom društvu Skakavac je dostupuno putem web stranice: https://www.pdskakavac.ba ili FB stranice.

bottom of page