top of page
Search

Utrka Valter Trail – BH Telecom sedmog marta u Sarajevu


Zvanične prijave za utrku Valter Trail – BH Telecom koju organizuje Planinarsko društvo Skakavac su zatvorene. Ukoliko ste zakasnili sa prijavom, a želite 7. marta učestvovati u utrci prijavu možete izvršiti putem maila: pdskakavacsarajevo@gmail.com.

Interes za učešće u ovoj izazovnoj utrci koja se kreće preko vrha brda Motka i Grabljivih njiva, Jošaničkog potoka i Crnog vrha iskazao je veliki broj takmičara i takmičarki iz svih krajeva naše zemlje kao i nekolicina takmičara iz drugih zemalja.

Kako se utrka održava u izazovnom vremenu za organizaciju svih sportskih događaja, organizator će uz strogo praćenje mjera i poštivanje preporuka Ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo na startu i cilju osigurati sve potrebno što propisuju nadležne službe.

"Po dolasku učesnika će se vršiti triježni pregled, dok će start biti organizovan u blokovima do trideset takmičara sa propisanom socijalnom distancom i korištenjem zaštitnih maski", naveli su.

Nakon proglašenja pobjednika i uručenja nagrada koje su osigurali generalni pokrovitelji BH Telecom i LG, za sve učesnike ''na otvorenom'' upriličit će se projekcija dokumentarnog filma "Džemo", autora Lejle Kajić i Davorina Sekulića koji je snimljen u koprodukciji TV kuće Al Jezeera i portala Klix.ba, a tema mu je životu i ljubav za trčanjem Džamala Jašarevića.

Ovogodišnji Valter Trail – BH Telecom se organizuje uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS i Općine Vogošća. Medijski pokrovitelji utrke su: RSG, Antena i MIX radio, klix.ba, a generalni pokrovitelji BH Telecom i LG.

Planinarsko društvo Skakavac koje osim organizacije trail utrka vrijedno radi na promovisanju prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine i očuvanju prirodnog okoliša ovom prilikom POZIVA SVE one koji žele da upoznaju prirodne ljepote naše zemlje i poboljšaju svoju fizičku kondiciju da se učlane u društvo što će im pružiti i dodatne benefite uključujući popuste za kupovinu sportske opreme, planinarske ture i utrke u organizaciji društva, te popuste na partnerske utrke u BiH i inostranstvu.

Sa aktivnostima PD Skakavac možete se upoznati već 1. marta tako što ćete nam se pridružiti na trening turi Stazama bosanskih kraljeva http://bit.ly/Stazamabosanskihkraljeva koju organizujemo povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Više informacija o Planinarskom društvu Skakavac možete pronaći na ovoj web stranici

bottom of page