top of page
Search

Potvrđeno održavanje četvrtog Skakavac traila: Prijave do 20. augusta


Iako je pandemija COVID-19 uticala na odgađanje mnoštva značajnih sportskih dešavanja u našoj zemlji, BiH i Sarajevo neće biti uskraćeni za još jedan sportski spektakl, čiji je ambasador najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka.U Sarajevu 6.9. 2020.godine će se uz specijalno partnerstvo Olimpijskog komiteta BiH četvrtu godinu zaredom održati planinska utrka Skakavac trail. Nakon obavljenih konsultacija sa Kriznim štabom Ministarstva zdravstva KS, organizator utrke Planinarsko društvo Skakavac Sarajevo poduzelo je aktivnosti da se osiguraju sve mjere zaštite kako bi se događaj održao bez ugrožavanja zdravlja natjecatelja.


Poštujući preporuke i mjere Kriznog štaba, donesena je odluka da se u ovoj godini ne organizira utrka u dužini od 120 km.Ovisno o epidemiološkoj situaciji, ova utrka bit će uvrštena u događaj 2021. godine, aodgođena je iz razloga jer se njene staze uglavnom kreću kroz naseljena mjesta. Bez obzira na odgađanje ove ultrautruke, projekat u svojoj ponudi zaovu godinu nudi utrke od 21, 42 i 77 km koje su bodovane ITRA i UTMB kvalifikacijskim bodovima,te posebnu utrku – Canicross. Sportisti i zaljubljenici u planinsko trčanje tako neće biti uskraćeni za uživanje i rekreaciju koje nude prekrasne staze Skakavac traila povezujući sve historijske znamenitosti grada sa dva prirodna rezervata – Bentbašom i Skakavcem.


Također, zbog uticaja pandemije na sve sfere života i s ciljem da se omogući učešće u utrkama, svim zainteresiranim su kotizacije za sve utrke umanjene. Bez obzira na sve izazove, organizator utrke potrudio se održati kvalitet događaja, tako da će svi oni koji uzmu učešće u ovoj utrci sa sobom ponijeti nezaboravno iskustvo. Cijelom ugođaju doprinijet će i organizacija državnog prvenstva u planinskom trčanju koje se organizuje u saradnji sa Atletskim savezom BiH u sklopu utrke na 77 km.


Realizaciju ovogodišnje utrke su podržali Općina Vogošća i BH Telecom, a medijski pokrovitelji su Antena, RSG i Radio Mix, RTV Vogošća, Klix i FTV.


Prijave za utrku otvorene su 20.8.2020. godine, a sve informacije vezane za događaj i način prijave dostupne su na www.skakavactrail.ba


Iz Planinarskog društva Skakavac Sarajevo pozivaju sve zainteresovane da uzmu učešće u utrci jer ovaj vid aktivnosti na otvorenom dokazano pomaže u borbi protiv stresa i poboljšanju fizičke kondicije, što je svima prijeko potrebno u ovom izazovnom vremenu.

Komentáře


bottom of page