top of page
Search

Održan drugi Valter Trail!


U organizaciji Planinarskog društva Skakavac danas je održan 2. Valter Trail - BH Telecom.

Staza Valter Traila je bila izuzetno teška i dužine 13,55 kilometara sa visinskom razlikom od 673 metara. Ova staza, koja je išla dijelom rute Igmanskog marša preko brda Motka i Grabljivih njiva je bila utrka za hrabre i odvažne.


Start i cilj utrke je bio ispred Planinarskog doma Motka u Vogošći, odakle su učesnici trčali na vrh brda Motka i kružnom stazom kroz Radića potok vraćali nazad.

Utrku je otvorila Savannah Thomas Arrigo, direktorica programskog ureda USAID-a u BiH, koja je naglasila da je USAID pokrenuo projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini, a čiji je podsticanje opšteg ekonomskog rasta zasnovanog na turizmu i promovisanje društvenog sklada, oslanjajući se na bogato kulturno naslijeđe i prepoznatljivu prirodu BiH.

Nagrade najuspješnijim trkačicama i trkačima je dodijelio Samir Avdić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo. U muškoj konkurenciji prvi kroz cilj je prošao prošlogodišnji pobjednik Džemal Jašarević, drugi Zaim Šuman, a treće mjesto dijele Neven Cicović i Nikola Cuić.

U ženskoj konkurenciji prva je bila Alma Alijagić, druga Zoe Humel, a teća Naida Avdić. Pobjednici i pobjednice su dobili vrijedne nagrade koje su obezbijedili BH Telecom, LG i ostali pokrovitelji utrke.

Ovogodišnji Valter Trail – BH Telecom se organizuje uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS i Općine Vogošća.

Amir Bašić, predsjednik PD Skakavac, rekao je da ovo društvo planira veliki broj aktivnosti u ovoj godini te je pozvao sve one koji vole prirodu i fizičku aktivnost da se pridruže društvu.

コメント


bottom of page